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160 South Hollywood Street - Room 126 - Memphis, TN 38112 - (901) 416-5376

QUESTIONS AND ANSWERS

RFP# 02182022L.JS CUSTODIAL CLEANING SERVICES

On the Excel Pricing Sheet — Zone 1 list ‘Admin-SCS HQ (Former Bayer) at 411,901
square feet, however this number is not totaled or included in the square footage total
on line ‘48°. Please advise.

The 411,901 square feet has been added in the total square footage for Zone 1 (please see the
updated Pricing Schedule named Custodial Cleaning Services RFP Pricing Sheet with
Staffing dated 02/09/2022).

Section 1.7.2 Performance, Materials and Labor Bond — may be required — 100% of
Contract Amount- Will you be requiring a Bond?

Yes. (Please see Addendum Il on the SCS website)
Is a Professional Liability, Cyber Liability and Pollution Liability required?
No.

Can Shelby County Schools explain their goals when referencing ‘cost reduction’ in the
RFP over the 5 year term of the contract?

MSCS is always looking for ways to reduce the cost. Cost Savings for MSCS.

Has a definitive decision been made on the Bond requirements?

Yes (see Questions #2, #3, #6, #7, #8, #9 on this Q&A document for details).

Section 18.0 Bond states, “If the Service include any type of contraction of maintenance
of public building ...” Does this apply to custodial cleaning services?

Yes.

This section (18.0) further states, “The bond shall be for at least twenty-five percent
(25%0) of the contract price. The bond shall provide that the successful contractor shall
promptly make payment when due of all taxes, licenses, assessments, contributions,
penalties and interest on the project.”

Is this an applicable bond for this contract?

Yes.



If so, is it a payment bond?

Provide documentation of required Performance Bond submitted with their proposal.

And does the 25% of the contract price mean of the annual contract price?

Yes.

8) Section 1.7.2 states, SCBE reserves the right to require a Performance, Material and
Labor Bond from the successful bidder...for 100% of the contract amount awarded.”
Does SCBE require a performance bond?

Yes. Please see Addendum Il on SCS website.
If so, is the amount 100% of the awarded annual contract price?
No. Itis 25% of the awarded annual contract price. (See Addendum Il on the SCS website)

9) Finally, is any type of bid bond required to be submitted with bidder’s proposal?

No, Bid Bond is required.

Thank you,

Procurement Services



